ARTRITA TEMPORO-MANDIBULARA in TERAPIA PROLIFERATIVA
NEURO-FASCIALA: un raspuns de ultima ora
la o boala considerata pana acum ca fiind netratabila!

"... cand casc, mananc sau vorbesc am dureri foarte mari, continue, in jurul urechilor, al tamplelor sau cervical;
nu mai pot, ajutati-ma cumva va rog, nu mai pot suporta calvarul asta!" -- G.T., Buzau

exclusivitate romaneasca

Articulatia temporo-mandibulara (ATM) leaga maxilarul inferior de craniu, fiind una dintre cele mai complexe articulatii din intreg corpul uman, dar – in acelasi timp, si una dintre cele mai active, realizand miscari de deschidere si inchidere a gurii pentru a musca, mesteca, vorbi, casca, etc.
Afectarea, chiar si a unui singur component al sau, va genera – in consecinta, o patologie locala extrem de solicitanta: • -- cartilajul intra intr-un puternic proces inflamator si se erodeaza; • -- muschii se pot contracta excesiv; • -- articulatia poate suferi traumatisme majore, etc. Nu de putine ori, cauza o reprezinta simpla suprasolicitare a articulatiei (ca in cazul mestecatului excesiv sau pe o singura parte, cand ne odihnim cu barbia in piept sau vorbim la telefon cu aparatul pus intre cap si umar, etc.); alteori, poate fi vorba de un traumatism puternic, de o disfunctie imunitara sau – mai rar, de o reactie tumorala.
In ultima instanta, afectarea temporo-mandibulara poate fi de natura
degenerativa (asa cum se intampla odata cu inaintarea in varsta) sau produsa de o afectiune inflamatorie cronica (ca in cazul poliartritei reumatoide).

ARTRITA TEMPORO-MANDIBULARA reprezinta una dintre cele mai frecvente patologii inregistrate la nivelul fetei, cel putin 10% din populatie confruntandu-se cu o asemenea boala in timpul vietii. In randul femeilor, incidenta bolii este de 2-3 ori mai mare decat in cazul barbatilor, iar riscul creste la grupa de varsta 30-50 de ani. Simptomatologia este una complexa si solicitanta: • -- durerea severa (ce apare in fata urechii sau langa aceasta si se propaga spre brat, tampla, gat sau umar) este insotita de cefalee sau de dureri faciale, si accentuata de miscarile de inchidere/deschidere ale gurii sau de aerul rece; • -- gura nu se poate deschide/inchide complet; • -- are loc o limitare a miscarilor articulare, si astfel, dezvoltarea unui mestecat extrem de dureros; • -- aparitia asa-numitului “bruxism” (scrasnirea sau strangerea puternica a dintilor in timpul zilei si/sau a somnului).Alte simptome mai pot fi: • -- o stare permanenta de ameteala; • -- aparitia “tinnitus”-ului (”zgomot-fantoma”ce apare in urechi, si pe care pacientul il “aude” sub forma de ticait, tarait, pocnituri sau fosnituri, chiar daca nu exista nici o sursa care sa produca acest zgomot) si a senzatiei de ureche infundata; • -- tumefierea regionala a fetei, etc.
In toti acesti ani, un enorm arsenal terapeutic s-a incercat a fi dezvoltat pentru tratamentul unei asemenea patologii: • -- tratamente medicamentoase, ce utilizeaza anti-inflamatoare nesteroidiene, anti-depresive, relaxante musculare, corticosteroizi si chiar toxina botulinica; • -- terapii laser de energie mica, pentru reducerea durerii si a inflamatiilor; • -- terapii cu unde de radio-frecventa joasa (1-40 MHz.) pentru cresterea gradului de vascularizare la nivelul maxilarului; • -- tratamente stomatologice corective sau chirurgicale, al caror scop il reprezinta indepartarea unor portiuni de tesut sau chiar inlocuirea articulatiei.
Din pacate, NICIUNUL DINTRE ACESTEA CU REZULTATE CONVENABILE SAU STABILE IN TIMP, facand ca majoritatea stomatologilor sau chirurgilor BMF sa considere artrita ATM ca fiind o PATOLOGIE NETRATABILA … lucru absolut corect, atata timp cat niciuna din terapiile de mai sus NU S-AU ADRESAT VREODATA SI CAUZEI CE STA LA BAZA APARITIEI UNEI ASEMENEA BOLI!

Ca reactie la toate aceste inconveniente, practica medicala incepe sa se orienteze catre zona noilor terapii celulare, ce imita procesele de vindecare ale propriului organism; varful lor de lance: TERAPIA PROLIFERATIVA NEURO-FASCIALA. Tratamentul este unul exclusiv injectabil: o mixtura formata din ozon hiperactiv si agenti sclerozanti se introduce sub ghidaj ultrasonografic, intra- (in interiorul) si peri-articular (in jurul articulatiei afectate) cu scopul de a distruge membrana celulelor aflate la jonctiunea osteo-fibroasa (locul unde se prinde muschiul de os); rezulta un fel de "ciorba biologica" ce se va imprastia peste tot in zona afectata – impreuna cu resturile celulare, unde va initia un amplu proces inflamator. O asemenea manevra a fost conceputa astfel incat sa “pacaleasca" numeroasele celule-semnal (asa-numitele "granulocite") cat si o serie de hormoni specifici ("kininele plasmatice") in scopul de a incepe recrutarea de macrofage: celule ce intervin semnificativ in procesul de vindecare, atat prin degajarea zonei de celulele moarte sau deprimate biologic cat si – mai ales, prin eliberarea unor produsi chimici de o importanta cruciala in procesul de formare a matrixului extracelular, al vaselor de sange si al procesului de vindecare in ansamblul sau: asa-numitii factori celulari de crestere! Migrand dinspre zonele invecinate, sanatoase, spre focarul inflamator, macrofagele vor reactiona cu fibroblastii din zona unde s-a produs injuria, pentru a-i activa (proces intermediat de actiunea factorului de crestere transformant, TGF). Acestia din urma vor incepe sa sintetizeze colagen nou (in mod particular, colagen de tip I si II), peptido-glicani, acid hialuronic, etc., MARCAND PRACTIC MOMENTUL IN CARE INCEPE PROCESUL DE REPARATIE OSOASA SI CARTILAGINOASA, DE FERMIZARE A LIGAMENTELOR SI TENDOANELOR, SI CARE VA AJUNGE LA REZOLUTIE MAXIMA IN URMATOARELE 5-6 LUNI.
Sub actiunea ozonului se mai inregistreaza si o crestere a circulatiei sangvine periferice (efect cu rate impresionante, cuprinse intre 650-820%), si – astfel, o CRESTERE A APORTULUI DE OXIGEN IN TESUTUL AFECTAT, ceea ce va permite nu numai RELUAREA FUNCTIILOR CELULARE, ci si DECLANSAREA UNUI AMPLU PROCES DE NEUTRALIZARE A REZIDUURILOR METABOLICE SI A TOXINELOR DIN ARTICULATIA AFLATA IN SUFERINTA.
In sfarsit, cel de-al treilea mecanism de actiune il reprezinta OXIDAREA MEDIATORILOR DURERII, INHIBAREA CASCADEI INFLAMATORII si astfel, initierea unui AMPLU EFECT ANALGEZIC ASUPRA STRUCTURILOR NERVOASE IRITATE, DE SUPRIMARE A DURERII cat si a unei ACTIUNI DE RELAXARE MUSCULARA IMEDIATA. Schema de tratament va fi determinata individual in functie de stadiul si forma bolii, de varsta si greutate, de patologiile asociate, trasaturile individuale ale organismului (de exemplu: sensibilitatea la durere), dar niciodata numarul total de sedinte nu va putea fi mai mic de 6.

O asemenea procedura este asociata unei serii intregi de elemente remarcabile:
• -- tratament natural, ce imita perfect procesele de vindecare ale propriului organism;
• -- metoda minim-invaziva, lipsita complet de orice risc, indiferent de varsta pacientei/-ului sau gradul de afectare;
• -- nu dezvolta efecte secundare, mutagene ori cancerigene;
• -- nu implica anestezie locala si nici imobilizare:
• -- sedintele sunt foarte bine tolerate si, in general, nedureroase, cu exceptia unor episoade de scurta durata, ce vor disparea odata cu disiparea serului in tesut;
• -- practicata in sistem ambulatoriu, nu necesita internare;
• -- durata medie: 15-20 minute/sedinta;
• -- pe toata perioada de tratament, pacienta/-ul este asistat permanent de medic;
• -- dupa tratament, ea/el poate reveni imediat in activitate, fara restrictii semnificative.Toate procedurile vor fi realizate de dr. Stanescu Radu-Mircea, membru cu drepturi depline al American Academy of Aesthetic Medicine, Societatii Stiintifice Romane de Ozono-Oxigenoterapie, Asociatiei Romane de Medicina Anti-Aging, Societatii Romane de Medicina Estetica, Ordinului Practicienilor de Medicina Complementara si Alternativa, Asociatiei Medicale Romane, partener al European Co-Operation of Medical Ozone Societies


LA CE TREBUIE SA VA ASTEPTATI DE LA PRIMA CONSULTATIE?
Trebuie precizat inca de la inceput: prima consultatie este GRATUITA. Pe perioada acesteia veti fi informat/-a cat mai complet si cat mai pe intelesul dvs. asupra acestei proceduri, cat si asupra limitelor si riscurilor ei; de asemenea, veti discuta tot ce doriti si tot ce va preocupa in legatura cu aceasta. In final va vom prezenta toate costurile implicate, iar daca acestea sunt acceptate, va vom face fisa medicala si vom stabili primele date de programare. La o asemenea consultatie trebuie sa veniti pregatit/-a pentru a ne prezenta istoricul dvs. medical (retete, scrisori de iesire din spital, buletine de analize, rezultate RMN sau Rx, etc.) plus o lista a eventualelor dvs. probleme medicale, a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puneti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul tratamentului cat si recuperarea dvs. ulterioara.Aspecte financiare

Varianta 1: pachet cu 3 avantaje exclusive - reducere 12 %
* pentru a beneficia de avantajele unui asemenea pachet, pretul sau este obligatoriu a se achita integral la inceputul primei sedinte de tratament

--   pachetul include 6 sedinte de injectii proliferative neuro-fasciale, sub ghidaj ultrasonografic; orice sedinta suplimentara – in cazul in care ar mai fi nevoie de aceasta pentru a se obtine un rezultat terapeutic complet, va fi absolut GRATUITA!

-- cumparand pachetul special, beneficiezi si de o REDUCERE CU 12 % FATA DE PRETUL DE LISTA; altfel spus:
-- 1.346 LEI ptr. un tratament complet (PRETUL PACHETULUI SPECIAL), in loc de 1.530 LEI (PRET FARA REDUCERE)
            •   ECONOMIE: 184 LEIVarianta 2: plata la sedinta

-- in cazul in care nu vrei sa beneficiezi de avantajele de mai sus, sedintele se pot achita si individual, insa pretul acestora devine:
-- 285 LEI / sedintaNOTA IMPORTANTA
toate informatiile, sugestiile si recomandarile de mai sus au doar caracter informativ si nu inlocuiesc o consultatie medicala, realizata in cadrul cerut de lege; mai multe detalii despre un asemenea tratament, sau daca acesta este potrivit pentru tine, poti obtine in cadrul unei CONSULTATII GRATUITE.Programare la o CONSULTATIE GRATUITA
campurile marcate cu * sunt obligatorii
PUNE O INTREBARE pe aceasta tema
campurile marcate cu * sunt obligatorii
PARTICIPA LA DISCUTIE
citeste comentariile si exprima-ti parerea!

Nu exista comentarii la acest articolSCRIE UN COMENTARIU

campurile marcate cu * sunt obligatorii


back next
 
Centrul de Ozonoterapie Targoviste
singura clinica de terapii celulare din Romania   •   cod fiscal 19871374   •   nr. inreg. RUCM 363328
adresa: Doctor Marinoiu 15B, Targoviste, 130037, Dambovita
luni – vineri: 8:30 - 17:30   •   sambata/duminica: inchis   |   telefoane: 0723.267322   •   0761.909981   •   0245.217837   |   email: contact@centruldeozonoterapie.ro
pozitionati smartphon-ul in fata ecranului si
scanati eticheta cu o aplicatie QR Code Reader
newsletter
aboneaza-te la newsletter-ul nostru si afla despre ultimele terapii pe care le-am adus, ofertele speciale si concursurile pe care le lansam, precum si noutatile de succes din domeniul terapiilor celulare
 
inchide  X